Hem > Ung Pirat > Statsbidrag till Ung Pirat

Statsbidrag till Ung Pirat

Idag beviljades Ung Pirat statsbidrag. Både förbundsordföranden Stefan Flod och förbundssekreteraren Mattias Bjärnemalm har småmyst på sina bloggar. Det här är resultatet av två års arbete för att bygga upp en demokratisk organisation för ungdomar, med ungdomar och av ungdomar. Utöver det enorma arbete som Stefan och Mab har investerat i organisationen, har vi varit många som runt om i landet bildat lokalavdelningar, ordnat demonstrationer, hållit studiecirklar, deltagit vid mässor och anordnat årsmöten.

Vi har haft en stadig medlemstillväxt och blivit ett av de större politiska ungdomsförbunden i Sverige. Många av medlemmarna är politiskt engagerade för första gången i sitt liv via Ung Pirat. Vilken bättre möjlighet för unga att få bli en del att räkna med i samhället en genom en av vår tids största folkrörelser?

Reaktionerna låter förstås inte vänta på sig. Svenska dagbladet har redan publicerat en artikel där IFPI:s svenska VD Lars Gustafsson beklagar sig över att en organisation som förespråkar reformer i upphovsrättslagstiftningen får statliga bidrag. ”Jag tycker det är rätt förvånande. Ung Pirat jobbar i princip med att uppmuntra till det som är olagligt.” säger han till SvD.

Men: Vi anser inte att de uppmuntrar till olagligheter. I så fall hade vi hade inte kunnat delat ut stöd till Ung Pirat, säger Ungdomsstyrelsens generaldirektör Per Nilsson, skriver SvD i samma artikel.

Och vi som varit med under vägen till statsbidrag vet att Ungdomsstyrelsen har gjort allt i sin makt för att ifrågasätta allt ifrån våra syften till vårt provocerande val av namn. De har granskat förbundet på riksnivå och våra lokalavdelningar. Allt enligt regelboken.

Ingenting känns bättre än resultatet av hårt och målmedvetet arbete. Desto bättre känns då att vi nu har möjlighet att arbeta ännu hårdare och ännu mer målmedvetet för vårt syfte: en hälsosam reform av immaterialrätterna och ett bevarande av integritet och privatliv.

Annonser
Kategorier:Ung Pirat
 1. Alexander
  januari 17, 2009 kl. 07:55

  Grattis!

 2. januari 17, 2009 kl. 16:19

  Lycka till :!:

 3. januari 17, 2009 kl. 19:52

  Bra skrivet Amelia. :)

 4. Snild
  januari 18, 2009 kl. 19:26

  Heja oss!

 5. januari 21, 2009 kl. 03:12

  Starkt jobbat alla UP:are!

  Så nu kanske ni kan sätta er och summera hur mycket ni anser att ni utnyttjar moderpartiets resurser (servrar, bredband, programlicenser, med mera) så att vi fattiga stackare i moderpartiet kan skicka en faktura på detta, och åtminstone få råd att beställa valsedlar till EU-valet?

  // revisorn har talat :)

 1. januari 18, 2009 kl. 13:28

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: