Hem > Piratpartiet > Pirapartiet de konservativa

Pirapartiet de konservativa

Att Piratpartiet skulle förvandlas till ett parti som tvingas försvara status quo tycks många verklighetsfrämmande. Är vi inte det parti som står längst fram i IT-revolutionen, med principer där denna och nästa generations viktigaste frågor – integritet, kommunikationsfrihet, demokratiska fri- och rättigheter – blir viktigare än någonsin?

Det tycks oss naturligt att se det fria nätet accelerera – att se den tekniska utvecklingen öppna vägar till kommunikation och samtal mellan människor som aldrig annars skulle träffats, att som demokrati bekämpa censur och bevara meddelarskydd och anonymitet.

Men så är inte fallet. Det fria nätet är under attack, och med det förvandlas vår kamp från visionär progressiv till konservativ och bevarande. Vi tvingas gräva ner oss i skyttegravar för att förhindra det ena förslaget framför det andra.

Det liknar allt mer en overklig saga med hjältarna omgivna av allsköns fiender. Bloggosfären kastar sig som besatt för att refutera det ena lagförslaget efter det andra. FRA, IPRED, Datalagringsdirektivet. Senaste kampen för bloggossfären rör Telekompaketet som ska passera parlamentet i EU. Utan tillägg 138 riskerar det förslaget göra slut på internet så som vi känner det.

I slutändan är det vi, medborgarna, som avgör denna episka berättelse mellan nätfrihet och informationsprotektionism. Rösta på Piratpartiet den 7 juni, och vi lovar att försvara allas vårt internet till partiets sista andetag.

Kategorier:Piratpartiet
 1. Lars
  april 21, 2009 kl. 20:21

  Hela parlamentet röstar inte om telekompaketet förrän 5 maj. Det var ITRE-utskottet som skulle ta upp diverse tillägg på sitt sammanträde ikväll, men det verkar som att det inte blir av: http://europaportalen.se/index.php?newsID=40466&page=18001&more=1

 2. april 21, 2009 kl. 22:44

  Såhär ser jag på det: Piratpartiet är konservativa så länge vi saknar makten att förändra. Den sittande regeringen vill ju precis som du skriver införa en hel rad olika övervakningssystem och lagar som låser ner och bakbinder internet.

  Så fort vi får makt att faktiskt förändra någonting så kan vi ju däremot börja gå åt det andra hållet. Att öppna upp och göra internet ännu med radikalt och fritt. Det är knappast konservativt :)

 3. Simon Rosenqvist
  april 21, 2009 kl. 23:01

  Lars: Tack! Har ändrat.

  Kalle: Nu var mitt inlägg överdrivet dramatiskt skrivet. I verkligheten är PP, vill jag påstå, betydligt mer radikala än konservativa.

  Samtidigt finns det en viss ironi att vi anklagas för att föreslå samhällsomstörtning när många av våra förslag först och främst försöker försvara internet som det ser ut idag. :)

 4. april 22, 2009 kl. 10:49

  Nu är jag förvirrad. Länken som Lars postade i sin kommentar tyder på att omröstningen i ITRE-utskottet skjöts upp…men överallt rapporteras det om att tillägg 138 får finnas kvar men ska klubbas slutligen i EU-parlamentet den 5:e maj.

  Ägde omröstningen rum eller inte? :S

 5. Mårten Fjällström
  april 22, 2009 kl. 12:58

  Sandra,
  jag fattar det som att ministerrådets röstning skjuts upp.

  EUs beslutsprocess är minst sagt lite krånglig.

 6. april 22, 2009 kl. 17:40

  Bra skrivet, Simon!

 7. ppblr
  april 29, 2009 kl. 12:15

  Ja visst är Piratpartiet konservativt, mesigt och försiktigt. Revolutionära pirater söker sig istället till oss i PPBL(r): http://ppblr.wordpress.com/

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: