Hem > Europeisk politik, Indien, Kina, Miljöarbete, Patent, Piratfrågor > Mer miljö och patent

Mer miljö och patent

Jag hade turen att bli utfrågad om miljöfrågor igår, precis veckan efter att jag suttit och grubblat rätt ordentligt på frågan.

Det kan vara väl värt att notera att givetvis finns det inget svenskt parti idag som tycker att man inte ska satsa på grön infrastruktur. Snarare tvärtom. Det märks att också företag är intresserade av grön infrastruktur. Tågbanorna är ständigt överbelastade, landet runt, i kampen för miljövänlig transport.

Men det är väl värt att notera att ett europeiskt byte från vår gamla, omiljövänliga infrastruktur, till ny, smartare infrastruktur kommer att stå oss mycket dyrt. Utan en massa trassliga patent skulle det gå mycket lättare.

Det är också väl värt att notera att Indien, Brasilien och Kina inte har så mycket gammal infrastruktur de behöver byta ut, så om de kan bygga ”rätt” från början sparar de (och i förlängningen också vi) dels stora summor pengar, men också en oerhörd miljövinst. Det är därför det är så knepigt att Kina måst bygga ut sitt inrikesflyg, istället för att bygga snabbtåg.

Vidare tycker Kristianstadbladet idag att jag lider.

Dessutom vill jag passa på att uppmärksamma min väljarkrets om att jag har utarbetat ett sakpolitiskt program inför de kommande fem åren. Jag hoppas att mina partikamrater också kommer att omfamna dessa hittills åtta frågor som jag tror kommer kunna ta upp en del av vår tid under nästa mandatperiod.

 1. maj 15, 2009 kl. 16:59

  Jag kommer nog att rösta pirat till EU-valet. Jag tror att övriga frågor är viktiga, men jag tror också att om Internet räddas och parlamentets och det allmännas medvetande om Internet ökas så har vi inte samma behov av EU-parlamentariker som driver de andra viktiga frågorna, för då kan dessa frågor även drivas med gräsrotslobbyism.

  Du får gärna stjäla och utveckla Motionen jag skrev om ett seminarium om IT-samhället för politiker.

  http://www.detdemokratiskaverktyget.se/2009/04/motion-om-att-forsta-it-samhallet.html

 2. Fredrik
  maj 15, 2009 kl. 19:11

  En jättebra insats av dig!

  Nu ska jag ragga tag i valsedler att lägga ut i vallokalerna så vi får se mer av dig nere i Bryssel!

 3. maj 15, 2009 kl. 20:20

  Jag vill se dig i TV. Du är grym. Detta är kanske den bästa insatsen jag har sett någon piratpartist göra utanför bloggosfären.

 4. maj 16, 2009 kl. 00:08

  Det var nog första gången jag tyckte lite synd om en kristdemokrat. Du fullkomligt mosade honom! Han, en medelålders yrkespolitiker med säkert massor av år bakom sig jobbandes med just dessa frågor, visade sig vara dåligt påläst. Hade jag gillat boxning så hade jag kunnat slänga in massor av liknelser här.

  Problem, dock! Nu måste vi jobba för att få in minst två kandidater! :)

  Å andra sidan så borde vi kunna få in 18…

 5. maj 16, 2009 kl. 00:09

  Amelia, du var så bra ;-) Längtar till du kommer ner till demonstationen i Kalmar den 23.

 6. Simon Rosenqvist
  maj 16, 2009 kl. 15:24

  Bra knock-out. :)

 7. Anonym fegis
  maj 16, 2009 kl. 21:09

  Sådärja, med stor förnöjsamhet ser jag Piratpartiets argumentation utvecklas från ”Det tar vi inte ställning till” och ”Det är inte vår sak” till att faktiskt kunna ge svar på tal!

  Höjdpunkter hittills är Christians ”Men det är inte något EU-parlamentet har med att göra” när han ansattes, och nu du som kontrar din tilltänkta belackare inte bara med att faktiskt ge ett annat svar än det ”Det tar vi inte ställning till” som han förväntade sig och planerat för, utan även bemötte hans följdargument med pålästa och genomtänkta svar.

  Det tar sig!

 1. maj 15, 2009 kl. 15:15

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: