Hem > Piratfrågor, Piratpartiet > Valobligationer säljs nu i Lund

Valobligationer säljs nu i Lund

Valobligationer säljs nu i Lund

I Lund har vi nu för Piratpartiet börjat sälja valobligationer för att finansiera den lokala valkampanjen. För oss hoppas vi det kommer ge de kronor vi behöver för att köpa tryckmaterial och fixa vår valstuga.

Rent historiskt är valobligationer en klassisk lösning. Det är en åtgärd när donationerna inte längre räcker till men när man samtidigt inte kan ta vanliga lån. Då ställer man istället ut risken till de som lånar ut.

Varje obligation för Lunds kampanj kostar 80 kr och ger 100 kr tillbaks vid mandat i kommunfullmäktige (finansierat genom vårt partistöd) över en period på högst två år efter valet. Får vi inget mandat betalas inte pengarna tillbaka. Obligationerna kan köpas i [a href=”http://butik.piratpartiet.se/product_info.php?cPath=78&products_id=547″%5DPiratpartiet Service onlinebutik[/a].

I Lund så har vi dessutom goda chanser att komma in. :) (Men inget är så klart säkert.)

 1. juli 30, 2010 kl. 14:10

  Verkar skitbra det här, hur många röster behöver ni för att komma in i kommunen? Hur kommer det sig att ni inte bara beställer gratismaterial från kampanjsidan? Är det några specialgrejer som vi i Ume också borde styra? För atm kör vi bara med gratisgrejer. Svara gärna snabbt, för jag har lite pengar just nu efter lön som jag inte har något uttalat syfte för än;)

 2. juli 30, 2010 kl. 18:45

  Joakim: Vi behöver 2,7 – 3,0% för att få mandat i kommunfullmäktige. Vi behöver pengar till lokalt valmaterial som informerar om att vi ställer upp i kommunvalet etc. :)

 3. juli 31, 2010 kl. 14:20

  Så ni behöver alltså strax under 3000 röster, och ni fick 4176 i eu-valet, så ni är alltså sämst om ni inte styr ihop det här? =) Klart jag köper en obligation av er!

 4. juli 31, 2010 kl. 14:39

  Jag investerade just lite fegt sådär 240 spänn i er kampanj, se nu till att förvalta dem väl!

 5. juli 31, 2010 kl. 15:14

  Tackar! :)

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: