Hem > Allmänt > Kanske nytt

Kanske nytt

Världen är full av överraskningar, men också uppenbara saker. Som att van Rompuy är missmodig över COP16 i Cancún. Förra året, inför Köpenhamnsmötet, ville EU sänka sina utsläpp med 30% de kommande tio åren om andra industrialiserade gjorde samma sak, annars 20%, på vilket resten av världen svarade med att skapa en accord utan EU.

Några förslag på miljövänliga tvångslicenser på teknologi är förstås ännu inte i sikte. Det verkar Kina lösa genom att inspireras av västerländska tåg alldeles oavsett patenträtter.

EU kommer tydligen aldrig bli en riktig världsmakt som den här NIC-rapporten sa 2008. Hobbling giant.

Oroar man sig för geopolitiska konsekvenser, vilket jag alltid gör, verkar det som att Centralamerika kommer få sin första militära konflikt på länge alldeles oavsett vad Europa och USA tycker, eller för den delen läckor. I Brasilien använder man istället militären mot civila. Roligare nyheter kommer från Chile där 70% av tillfrågade kvinnor tycker mer om choklad än sex.

I Argentina upptäcktes av helt andra läcker korruption, liksom i Indien för ett tag sedan.

Att Kina är är korporativistiskt känns som ett spår andra har varit inne på tidigare.

Det skulle vara den kritiska infrastrukturen då, men den verkar ganska väl definierad sedan 2006 och svårt är det inte ta reda på vart saker ligger. Terrorister verkar annars vara mest intresserade av tåg. Och i Sverige verkar ju inte tågen vara så mycket att hänga i julgran. Vad det än är som irriterar makthavare med läckorna verkar det ju inte vara något särskilt relevant.

Men att Burma vill köpa United måste ändå vara min favoritläcka. Det kanske vore bra eftersom halva Premier League nu ägs av oljesheiker. Ägardiversifiering!

Burma DDoS:ades till döds tidigare iår och får några år sedan Estland. Gemensamt lär de ha haft att de har mycket få uppkopplingar till omvärlden och därför får en mycket sårbar infrastruktur. Lite lustigt var det när jag fick reda på att Belgien var i samma situation fram till 2001 eller så!

Nu är väl inte Wikileaks lika lätta att få ner, och likt Belgien, Burma och Estland lär de decentralisera och förbättra sin infrastruktur och framför allt dess spridning och kontakter med omvärlden.

Men jag får inga direkta a-ha-känslor av Wikileaks-läckorna. De känns ganska personliga och lite pratiga men inte så mycket mer. Och några extra fotnötter på Wikipedia.

Annonser
Kategorier:Allmänt
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: