Hem > Fildelning, Piratfrågor, Upphovsrätt > Ännu ingen Krita

Ännu ingen Krita

Dom lever! Dom lever!

Jag hittar inga bevis alls på att den upphovsrättsindustri vi i dagligtal brukar referera till som dinosaurier varken 1) håller på att dö, eller 2) inte uppdaterar sina affärsmodeller. Snarare kommer det forskning varje vecka som berättar hur välmående industrin är, och upphovsrättsindustrin har också legat i framkant med att sluta affärsavtal som faktiskt inte alls har med lagar att göra utan den privata kontraktsrätten. Deras nya uppgift på marknaden ska dock inte ses som upphovsrättsprodukter utan informationskontroll, varesej den uppstår via kontrakt med ISPar eller hårdvarutillverkare (jfr Apple). Kanske borde vi i den snabbt utvecklande informationsekonomin istället referera till dom som björkmätare.

 1. mars 29, 2011 kl. 11:30

  En parasit uppsöker en livsform och livnär sig på den ;)

 2. Amelia Andersdotter
  mars 29, 2011 kl. 20:44

  Det är svårt att hävda att de är parasiter. Kontraktsrättsligt samarbete med andra organisationer skulle i sådana fall vara en samhällsbyggande svamp av något slag – mycelet sprider sig genom alla lager av Jordens ytor både på gott (champinjoner) och på ont (fotsvamp).

 3. mars 31, 2011 kl. 16:23

  Jag är helt på att börja argumentera avtalspraxis istället för att tjata gamla budskap om döende affärsmodeller. (särskilt med tanke på att kassan bevisligen går uppåt år för år, så bådar deras affärsmässighet gott)

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: